onsdag 24 februari 2010

Lyssna på Stockholms kvinnor istället!

Moderaterna jobbar stenhårt med triangulering. Det börjar bli väldigt tröttsamt att höra moderater låtsas vara sossar. Nu senast är det jämställdhetspolitik. Schlingmann gick ut och testade kvoterings kravet i media (jag har kommenterat detta tidigare) och sedan gav alla de borgerliga partierna sig in i jämställdhetsdebatten och försökte lura till sig kvinnliga väljare genom att låtsas att de har politik för jämlikhet mellan könen.

Jag är väldigt stolt över att vara medlem i Socialdemokraterna i Stockholm. Våra företrädare har förstått att vi inte kommer vinna val på att låtsas ligga nära moderaterna, utan vi måste visa på den tydliga konflikt som finns. Fler arbeten eller ökade klyftor!

Framförallt är jag stolt över att vara medlem i Socialdemokraterna i Stockholm när det finns så många duktiga kamrater att lära och inspireras av, de senaste dagarna har debatten kring hushållsnära tjänster blossat upp och Gabriella skrev tydligt på Rebellas blogg om den ideologiska problematiken, Anna Ardin angrep problemet ur en annan vinkel igår och Marika Lindgren Åsbrink staplar tydligt vilka fördelningspolitiska konsekvenser avdraget får. Tre unga kvinnor som tillhör den välutbildade framgångsrika grupp som Socialdemokraterna är så måna om att nå.

Idag ser vi Damberg förespråka avdrag för hushållsnära tjänster i Svd och jag undrar om det är ett försök att lägga sig så nära moderaterna som möjligt? Vill Socialdemokraterna i Stockholms län nå sin stora medelklass vore det nog fantastiskt mycket mer framgångsrikt att lyssna på ovan nämnda kvinnor och sedan istället föreslå breda lösningar som underlättar vardagen för majoriteten av stockholmarna (både de med högre och lägre inkomster). Man kan ju fråga sig om det är rimligt att föräldrar ska behöva arbeta mer än åtta timmar om dagen för att ha möjlighet att göra karriär till exempel.

----------------------------------------

Andra bloggar om: , , , ,
Intressant? Fler röd eller rödgröna bloggar finner du här: Netroots, Rödgrön

1 kommentar:

  1. Även om Mikael Damberg är ordförande för Sthlms läns pd tycker jag ändå värt att notera att det stora flertalet reaktionerna från enskilda i länet varit negativa till att behålla avdraget.

    Jag tror du i sista meningen är något väldigt intressant på spåren, nämligen efterfrågan på hushållsnära tjänster. Oavsett vad man tycker om avdraget är det uppenbart att efterfrågan är stor. Även om det är en diskussion som tar längre tid tror jag vi i längden vinner debatten om vi sätter frågan i den kontext den hör hemma, nämligen arbetsmarknadens villkor i stort och löneskillnaderna.

    T.ex. En stor del av de allt högre lönerna hos höginkomsttagare motiveras, åtminstone implicit, med det allt större antal timmar som de förväntas jobba. En mer sammanhållen spridning av arbetstagarnas arbetstid kan rimligen antas leda till åtminstone två saker: 1. Lägre löner i de högre inkomstgrupperna. 2 Mer "fritid" hos desamma. You do the math!

    SvaraRadera