söndag 23 maj 2010

I möjligheternas land har unga vuxna jobb

Sitter på ABF huset och lyssnar på Jytte Guteland som pratar om den budskapsdrivna valrörelsen på (S)tockholms kandidatutbildning.

Jytte inleder under parollen:
I möjligheternas land
har unga vuxna jobb

Det är vad socialdemokraterna vill och kan åstadkomma, ett samhälle där alla ges möjligheten att växa och delta. Genom ökade möjligheter till studier och vidareutbildning istället för nedskärningar på komvux, vilket är vad de borgerliga gjort.

De senaste veckorna har rubrikerna handlat om hur de rödgrönas politik "slår mot Stockholmarna". Borgerlig propaganda med andra ord. För mig är det absurt hur man kan resonera som så att skatt skulle vara något negativt. Jag skäms när socialdemokratiska företrädare gör det. Genom skatteintäkter kan vi bygga världens bästa välfärd - en välfärd som kommer alla medborgare till del. Ett mera jämlikt samhälle är ett bättre samhälle - för alla!

Med det sagt så vill jag ändå reagera på den borgerliga propagandan. Marika Lindgren-Åsbrink slår hål på de myterna som borgerliga tidningar, ledarsidor och politiker försöker sprida: 12,3% av Stockholmarna tjänar över 41 700 kr och 1,9% av Stockholmarna har använt RUT-avdraget. Dessutom så är det 1,2% av invånarna i Stockholms Kommun som får höjd fastighetsskatt.

Eva Franchell säger det bra:
"Stockholm är en storstad som drar till sig många människor. Takten är snabb, här finns många spännande arbetsplatser, häftig kultur och unika utbildningar. Här dröms många framtidsdrömmar och frihetslängtan är kanske större i Stockholm än på andra platser.

Men den här drömmen om frihet handlar knappast om en sexmiljonerskåk och en städhjälp. Hu, så borgerligt och instängt det låter.
"

Många vill bo i Stockholm för att det ger fler och nya möjligheter. Jag tror att vi får en mera sammanhållen stad om fler invånare tror att de själva har möjligheten att växa och förverkliga sina drömmar. För det krävs generell trygghet!

----------------------------------------

En annan het potatis är Cufs skämt till kampanj. Anders Utbult, Grön ungdoms språkrör och några SEKare reagerar vettigt på Newsmill och Niklas Palmer på Aftonbladet.

Sedan självklart skandalen med upphandlingen av nya Karolinska: Johan Sjölander, Johan Westerholm, Peter Andersson och Helene Sigfridsson

Alla borde också läsa Isobels verkstad om tillväxtkritik och fattigdomsexotifiering
!

----------------------------------------
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Intressant?
Fler röd eller rödgröna bloggar finner du här: Netroots, Rödgrön

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar