fredag 18 juni 2010

Mer om kärnkraft och Wykmans retorik

Igår svarade jag, Kristina Persdotter, Sara Gunnerud, Sanna Vent,Alexandra Einerstam och Catti Ullström ett svar till Niklas WykmanNewsmill:

"Faktum är att Moderaterna röstade mot i princip varje jämlikhets- och jämställdhetsreform under de senaste 100 åren, inklusive den allmänna rösträtten. Så tillåt oss att bli lite misstänksamma när moderater plötsligt säger att de brinner för ekonomisk jämlikhet."

"Vad döljer sig bakom de snygga formuleringarna om ekonomisk jämlikhet, och de glansiga reklambudskapen? Vad har ni i praktiken gjort nu när ni har styrt Sverige i nästan fyra år? Vad blir konsekvenserna? Vem gynnas, och vem får betala priset för att de rika blir rikare?

När vi tittar på den moderata politiken den här mandatperioden ser vi tydlig skillnad mellan ord och handling."

"Vi vet i alla fall vad vi menar med ekonomisk jämlikhet, och är inte rädda för att stå för det. För oss är ekonomisk jämlikhet att alla ska ha makt att påverka sitt liv, och ha samma möjligheter att utveckla sina förmågor och göra drömmar till verklighet."

Igår skrev jag också på Newsmill om vikten av att inte rösta för en utbyggnad av kärnkraften. Vilket de borgerliga sent igår kväll gjorde, trots att Sveriges befolknings enda omröstning beslutade om avveckling och trots att framförallt centerpartiet inte gick till val på en utbyggnad av kärnkraften!

----------------------------------------
Mer om kärnkraftsbeslutet: DN, de tjänar pengarna: självklart jublar energibolagen, Svd, Alltid Rött skriver om att kärnkraften inte är hållbar, hbt-sossen spår att detta blir slutet för centern, Alliansfritt drar samma slutsats

Andra bloggar om: , , ,

Intressant?
Fler röd eller rödgröna bloggar finner du här: Netroots, Rödgrön

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar