fredag 11 december 2009

Lite ljus i decembermörkret

SCBs väljarundersökning bidrar med precis den ljusglimt man behöver! Det var väntat att vi skulle ha större stöd än alliansen, men det är alltid en lättnad att få det bekräftat.

I pappersupplagan av DN försöker Henrik Brors vifta bort undersökningen genom att babbla om att det kommer bli avgörande vilka som får soffliggarna ur sofforna. Både DNs och SvDs ledare är såklart oroliga och efterfrågar nya "berättelser". Jag tror att det som blir avgörande är att Moderaterna och c/o krossar mängder av människors drömmar och många människors framtidstro genom att bedriva en politik som gynnar rika och missgynnar alla andra. Jag är övertygad om att de rödgröna får majoritet för att vi är en övervägande majoritet som är trötta på moderaternas nedmontering av välfärden.

Det enda som oroar är att opinionsläget i Stockholm inte ser lika lovande ut. Här behöver vi kanske maktskiftet mer än någon annan stans. Om inte annat så bara för att få stopp på slakten av socialtjänsten. Med tanke på de senaste dagarnas debatt kring ungas alkoholvanor och att föräldrar förser sina minderåriga med sprit så känns ju en nedskärning på Maria Ungdom inte helt logisk...

Stockholm kan bättre! Och förtjänar bättre. Vi unga behöver framförallt någonstans att bo och (S) lovar bl.a. detta i sin storstadssatsning.
Heja regeringsskifte och håll tummarna för skifte även i stadshuset!

Förresten:
Imorgon demonstrerar vi mot nazismen och främlingsfientligheten, samling på södermalmstorg 15.00 imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar