onsdag 17 februari 2010

Skiljelinjen mellan oss och de borgerliga

Sanna Rayman raljerar idag i Svd över LOs rapport om det Kalla Sverige. Jag kan till viss del förstå att hon ställer sig skeptisk till hur LO har utformat rapporten (även om det är ett hån att påstå att de borgerliga tankesmedjorna inte tar till i princip vilka vinklingar som helst för att få önskade resultat i sina rapporter också).

Det som får mig att reagera är Rayman verkar anse att det inte spelar någon roll om 43% tycker att Sverige inte präglas av ett varmt hjärta, så länge de inte är en majoritet! (Enligt LOs undersökning anser en majoritet dessutom att landet blivit kallare.)Där går den stora skiljelinjen mellan höger och vänster!

För mig är det självklart att även om endast 10% hade svarat att de tycker att Sverige är ett kallt samhälle så är det ett misslyckande. Alla människor har rätt att känna att de är inkluderade i samhället och finner trygghet både i kontakter med samhällets institutioner och i sin vardag.

--------------------------------------
De nya sjukförsäkringsreglerna har helt klart gjort Sverige kallare, Veronica Palm skriver ofta och bra, se t.ex: Utförsäkring, Uppsägning, Arbetslöshet - en moderat arbetslinje

Andra bloggar om: , , ,
Intressant? Fler röd eller rödgröna bloggar finner du här: Netroots, Rödgrön

2 kommentarer:

  1. Hur många tror du skulle svarat annorlunda på dessa skruvade frågor under socialdemokraterna och Göran Persson's senaste regim ???

    SvaraRadera
  2. Den främsta kritiken riktas ju ändå mot undersökningens frågor snarare än statistikbollandet...

    SvaraRadera