onsdag 6 april 2011

Hjärtlösheten

Idag skriver Sten Nordins förnöjt i en debattartikel i SvD att staden gör en vinst på 1,7 miljarder kronor. Sätter man det i relation till att vi så sent som i måndags behandlade en rapport om ej verkställda beslut i kommunfullmäktige så framstår det närmast skamligt. Kvartal efter kvartal är det funktionshindrade och hemlösa som inte får den hjälp de fått beslut om att de har rätt till och i flera fall är orsaken resursbrist! I en stad som gör en vinst på 1,7 miljarder...

Utöver detta så är det många verksamheter som är underfinansierade redan från början. I fem år i rad har den borgerliga majoriteten skurit ned på den sociala verksamheten och många socialsekreterare upplever själva inte att de hinner göra sitt jobb.

Ordning och reda i stadens finanser är en självklarhet. Att stoltsera om vilka stora vinster man gör samtidigt som vi ser hur resultaten i många skolor faller, färre når gymnasiebehörighet och man gör nedskärningar på förskolan, är däremot ett hån både mot de som inte får sin beslutade hjälp p.g.a. resursbrist och mot de som betalar skatt i vår stad!

Läs Socialdemokraternas pressmeddelande om saken!
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar