söndag 5 juli 2009

Varför synas inte borglighetens lögner?

Vårdköerna i Stockholm har ökat sedan socialdemokraternas sista år vid makten, detta väljer Filippa Reinfledt att rakt ut ljuga om. Och det verkar som att media väljer att vända andra kinden till.

Mediernas vinklade bevakning blir bara allt mer pinsam. När Ohly talade i Almedalen skriver Stockholmstidningarna om tecken på splittring, trots att allianspartierna många gånger verkar mer oense. När Reinfeldt talar i Visby skriver DN om "en snygg fru sådär lagom i kulisserna"

Snygg eller ej, Felippa ljuger och SSU Stockholm vägrar att blunda när media och politiker i en ohelig allians gör sitt bästa för att undanhålla detta för oss:


Även om Alliansen kan ljuga vitt och brett utan någon större kritik så har allt mer kritik mot vårdvals modellen väckts på senare tid, alltid något. Allmänläkarna är också kritiska till webversionen av vårdvalet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Ps. Håll ögonen öppna för SSU Stockholm lär producera fler filmer med sanningar framöver!


5 kommentarer:

 1. Vad baserar du dina fakta på? Har du tagit hänsyn till att antalet enheter som rapporterar in data kan skilja sig mellan de olika mätningarna? Stockholms läns landsting har också sedan januari 2007 en skarpare vårdgaranti vilket gör att statistiken inte är direkt jämförbar. Vidare har statistiken tidigare ifrågasatts då det vid kontroller visat sig att antalet patienter i kö inte stämmer. Känns inte som man direkt kan avgöra att någon ljuger utan att veta vad den personen baserar sina fakta på.

  SvaraRadera
 2. Källa?

  S vill inte syna den borgerliga regeringens lögner för då kommer deras egna upp i dagen...

  SvaraRadera
 3. Mer källa än Daniel N8 juli 2009 15:52

  Från SR:

  "Att minska väntetiderna i vården - det var ett av de borgerliga landstingspolitikernas största löften inför valet 2006. Men nu två år senare så har köerna istället ökat."

  http://mobil.sr.se/site/index.aspx?artikel=2336450&unitid=91

  SvaraRadera
 4. Väntesiffrorna för vårdgarantin är lägre 2009 än vad de var 2008, och mig veterligen tidigare år också när S styrde (då det f.ö. inte fanns den skärpta vårdgarantin på 30 dagar). Vi pratar om skillnader i väntetider på 9 - 19 procentenheter för varje enskild månad jämfört med 2008. Jag har läst rapporten, men har den inte till hands här och nu.

  Alla sifforna skvalpar runt på SLL.se någonstans, tyvärr hittar jag dem inte. Men sök gärna om du vill gräva ned dig.

  Vad gäller väntetider är de i regel inte helt rättvisande, oavsett majoritet, eftersom de inte reflekterar vilka som avstått från vård p.g.a. de fick "fel" vårdgivare i en annan del av länet, t.ex.

  När det kommer till rankingssystem beror allt på antal relevanta kvalitétsmått. Jag har synnerligen svårt att se ett problem i att människor får korrekt information om vilka som erbjuder bra vård. Har du?

  SvaraRadera
 5. Vad har vårdköerna i Jönköping att göra med dom i Stockholm? Helt orelevant länk.

  Sen står det "Orsaken till att väntetiderna blivit längre är dels den arbetstidslag som trädde i kraft förra året av året och dels vårdkonflikten i våras, säger PerAnders Johansson.".

  Det hade ju blivit samma resultat oavsett vilka som suttit vid makten.

  SvaraRadera