torsdag 17 juni 2010

Lögnare!

Regeringen är experter på att skilja på retorik och praktik. Reinfeldt lovade innan valet att inga akutsjukhus skulle säljas ut, efter valet visade det sig vara ett tomt löfte för att slippa debatten. Reinfeldt skulle minska "utanförskapet", istället har det som Reinfeldt definierade som utanförskap vuxit. Reinfeldt räknade i sin statistik med varenda student i gruppen arbetslösa, idag påstår statsministern att ungdomsarbetslösheten är en synvilla. Vilket hån!

Jag förmodar att Reinfeldt uppfattar sina lögner som nödvändiga, han använder socialdemokratisk retorik för att vinna val, även om det inte alls är den politik han planerar att föra, för att han vet att medborgarna i Sverige till stora delar tror på gemensamma lösningar och jämlikhet. Mufs ordförande Niklas Wykman vet det också. "Kampen för ekonomisk jämlikhet är en väsentlig del av moderaternas förnyelse" skriver han på Newsmill. Vilket hån!

Den borgerliga regeringen med moderaterna i spetsen vill öka ojämlikheten genom att tvinga ned lägsta lönerna, ge de 10% rikaste lika stora skattesänkningar som 80% av resterande befolkning och på så vis minska finansieringen av den generella välfärden som är grunden för vår jämlikhet samtidigt som man försvagar arbetarnas trygghet på arbetsmarknaden genom att försvaga facket.

Jag tror att få människor övertygas av Wykmans lögn om att Moderaterna står för jämlikhet, men det hindrar inte att jag tycker att det är fel att som ledande företrädare för ett politiskt parti försöka vinna val på att ljuga om vilken politik man kommer att driva.

Ett av de största sveken dessa fyra år står förmodligen Maud Olofsson för. Centerpartiet har varit drivande kärnkraftsmotståndare och att i regering vara med och driva igenom utbyggnad av kärnkraften utan att tydligt gå till val på sin förändrade inställning är inte bara ett svek mot de egna, utan ett effektivt sätt att strö på det politikerförakt som skapas för att medborgare känner att politiker inte går att lita på!

----------------------------------------
MPs språkrör i debattartikel om kärnkraften, Maria Ferm följer debattern, ny kärnkraft kan bli dyr för staten, tidigare c-ledare missnöjda.
Fler bevis för att moderaterna står för ökade klyftor och INTE jämlikhet: ETC, Sverige halkar efter, Alliansfritt, Stortstad, osv
----------------------------------------
Andra bloggar om: , , , , , , ,
Intressant?
Fler röd eller rödgröna bloggar finner du här: Netroots, Rödgrön

4 kommentarer:

 1. Du säger att Reinfeldt lovade innan valet att inga akutsjukhus skulle säljas ut och att detta efter valet visade det sig vara ett tomt löfte. Kan du nämna de akutsjukhus som säljts ut under denna mandatperiod?

  Du har väl noterat att 80 procent av svenska folket tycker att energiöverenskommelsen är positiv. Centerpartiet har genom regeringens klimat- och energiöverenskommelse säkrat ett mål om att minst hälften av den producerade energin ska vara förnybar till 2020. Överenskommelsen är oerhört betydelsefull för att Sverige ska kunna ställa om till ett långsiktigt hållbart energisystem baserat på förnybar kraftproduktion. Vad är Socialdemokraternas alternativ? Det finns inte.

  Hög svansföring men lite innehåll. Socialdemokraterna faller fritt i opinionen på grund av att ni påstår massa om regeringen men saknar egna förslag och tankar. Där har Miljöpartiet tagit initiativet. På samma sätt som Vänsterpartiet leder utrikespolitiken.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Du skriver följande i din beskrivning: "Tror på att alla aktiva i en framgångsrik folkrörelse måste kunna känna att makten kommer från gräsrötterna!"

  O ja, om jag var s-väljare skulle t.ex. Göran Perssons herrgårdsbygge få mig att känna att denne man minsann alltid förstått mig som arbetare.

  Min poäng är att S är minst lika stora hycklare som de M påstås vara i denna post. Fin retorik, några populistiska beslut i regeringsställning för att säkra nästa valframgång (men samtidigt strunta i att ta långsiktigt ansvar för Sverige), och sedan drar man sig tillbaka till den överklass man i princip alltid tillhört.

  SvaraRadera
 4. Petri: Vi har presenterat vilken politik som ska föras efter valvinsten, det är de borgerliga som av någon anledning inte vågar det.

  sfish: Det är så tröttsamt med den där smutskastningen, om det är någon jag verkligen unnar att få bygga en herrgård så är det människor som drömt om det i hela sitt liv men Inte fötts med silversked i mun! Tycker det är så tröttsamt att bedöma politiker efter deras privata liv istället för efter vad de åstadkommit eller ej.
  Jag kommer inte bedriva någon pinsam kampanj om hur Reinfeldt är som familjefar, jag utvärderar honom efter hur han ökar klyftorna i samhället.

  Apropå långsiktighet. Jämlikhet gör att befolkningen som helhet blir friskare, lever längre och blir mindre brottsbenägna. Att arbeta för jämlikhet är att ta långsiktigt ansvar för Sverige.
  Istället har vi en regering som säljer ut statliga bolag och tillgångar som ger statskassan tillskott år efter år för att kunna sänka skatten för de rika. Det om något är kortsiktigt

  SvaraRadera