måndag 25 januari 2010

Obehagligt desperata moderater

Det är lätt att skapa myter, nazisterna kunde gasa ihjäl miljontals människor genom att skapa myter om vissa grupper i samhället. Moderaterna har skapat myten kring de lata människorna som inte vill arbeta och därför måste straffas, motiveringen är att om de blir tillräckligt ekonomiskt utsatta så kommer det inte längre att vara värt att lata sig. De är ohumant och det är tydligt att majoriteten av befolkningen håller med om det. Moderaternas myt håller alltså på att falla.

Detta verkar har fått till följd att Moderaterna blivit allt mer desperata, så desperata att ordföranden och en ledamot i socialförsäkringsutskottet i Aftonbladet går till attack mot en enskild individ. (Upptäckte detta genom Alliansfritt) Det är inte bara pinsamt utan det är också en kränkning att människor i högt uppsatta maktpositioner går till angrepp mot individer som för tillfället är väldigt utsatta. Skämmes moderater!

Förmodar att det är samma desperation som får Moderaterna att plötsligt erkänna strukturella förtryck i samhället (se Svd, dn). Moderaterna tror dock att de kan vinna ännu ett val på att lura människor, jag tror inte det! Moderaterna erkänner att kvinnor är underordnade män i genussystemet, men de vill inte ha några tvingande åtgärder för att komma till bukt med problemet eftersom att det "handlar om värderingar". Hela strategin känns otroligt mycket "nya arbetarpartiet"... Socialdemokraterna vet att värderingarna präglas av de faktiska förutsättningarna och för att det ska bli socialt (och framförallt av arbetsgivarna) accepterat att pappor tar ut föräldraledighet så kommer det att behövas lagar för detta till en början. Moderaterna kanske tror att de kan fiska röda väljare genom att påstå att de erkänner genussystemet eller kanske t.o.m. klassamhället, men sorry, det som gör människor röda är just att man vill avskaffa dessa strukturella förtryck och orättvisor!

----------------------------------------

Angående debatten igår. Reinfeldt förlorade både frågan om sjukförsäkringarna och pensionärerna, men det var ju väntat. Det som var riktigt härligt var hur han blev blottad i moderaternas totala avsaknad av politik för unga. Samtidigt som Mona Sahlin pratade om vikten av att bygga bostäder och att motverka diskriminering kunde Reinfeldt bara komma med att de vill försämra anställningstryggheten för unga ytterligare (även om han kallar försämringarna för att "minska tröskeln"). Vid tillfällen som igår blir det otroligt tydligt varför alliansen bara har stöd hos 30% av förstagångs väljarna!
Om debatten i Agenda igår: Svd, DN, Aftonbladet, Jytte Guteland,

----------------------------------------


Intressant? Fler röd eller rödgröna bloggar finner du här: Netroots, Rödgrön

1 kommentar:

  1. Bra talat av moderaterna. Om Alexandra kan ta hand om sina barn så borde det inte vara någon som helst problem att jobba som dagmamma eller på förskola.

    SvaraRadera