måndag 18 augusti 2008

Dags att skapa en stark opinion

Idag har Lars H Gustafsson tillsammans med två medförfattare skrivit på DN debatt om problematiken med det nya privata barnsjukhuset.

Jag har skrivit om problematiken kring det privata barnsjukhuset tidigare och om principproblemet med att göra vinst på skattepengar redan i mitt första inlägg så jag ska inte rabbla mina argument emot detta igen.

Dock så tycker jag att det är viktigt att vänstern i Sverige försöker samla sig och skapa motstånd mot detta påhitt. Jag är övertygad om att majoriteten av befolkningen inte tycker att det är rätt att plånboken ska bestämma vilken vård barn har rätt till och det är dags att vi tar tillvara dessa instinktiva åsikter och bildar en stark opinion mot dessa cyniska reformer av vårt samhälle.

3 kommentarer:

 1. Hej Emilia!
  Jag rekommenderar Dig att läsa Jakob Heidbrinks Blogg så tror jag det kan ge Dig en nyanserad bild av det som de tre läkarna argumenterar för.
  Politiskt tyckande är bra men det är inte bra när tre auktoriteter som läkare tar till FN s barnkonvention och vantolkar den för att argumentera mot privatfinansierad läkarvård i Sverige. Det blir inget annat än ren och skär politisk propaganda.
  Om jag kommer in med mitt barn samtidigt med Ditt på en vårdcentral och Du får gå före är då det lika vård och behandling?
  Enkelt exempel kan tyckas men det är ju just därför som alternativet med privat vård kommit till.
  Kul förresten när vi båda chattade med Josefsson och Du efterlyste argument till min kommentar som jag Dig här på morgonen.
  Lycka till med att moderera Dina åsikter.
  Hälsningar
  Inge

  SvaraRadera
 2. Om mitt bar får gå före beror det på att mitt barn har en mer akut sjukdom. Har våra barn exakt samma sjukdom så kommer köplatsen att avgöras beroende på vem av oss som först klev över tröskeln. Inte av vem av oss som snabbast kan betala eller p.g.a. vems barns behandling som kommer att kosta sjukhuset minst.
  Självklart kommer vården aldrig att bli exakt likadan samtidigt, men nog är det mer lika vård och behandling att köplatsen avgörs av hur akut behovet av vård är och inte av ifall föräldern fött ett barn utan kroniska sjukdomar som den haft råd att skaffa en extra försäkring!

  SvaraRadera
 3. De två medförfattarna, Makan och Amir, är faktiskt SSUare från Göteborg. De är dessutom inte läkare som skribenten ovan hävdar.

  SvaraRadera