fredag 1 augusti 2008

Snart är Norge värre än Danmark

Dagens absoluta måste!

Läs Ali Esbatis artikel i Aftonbladet om rasismen och Fremskrittspartiet i Norge. Välskriven, obehaglig sanning.

Utvecklingen gällande främlingsfientligheten i Norden just nu får mig att må illa, jag förstår faktiskt inte hur så många människor kan vara så rasistiska. Vad har hänt med människors känsla för alla människors lika värde?

DNs ledare verkar dock i det närmaste hoppas på att trenden skall sprida sig även hit. Hellre rasism än social rättvisa, eller hur tänker de?

10 kommentarer:

 1. Oscar Peterson1 augusti 2008 07:28

  Men är det verkligen så konstigt att folk söker sig till partier som vill stoppa invandringen från U-länder? Det går ju att hjälpa fler människor på plats, än att skeppa hit dem allesammans. Varför är det så viktigt för socialister att manniskor från hela världen ska bo i just Sverige?

  SvaraRadera
 2. Christina Meltin Westerlund1 augusti 2008 08:16

  ...."jag förstår faktiskt inte hur så många människor kan vara så rasistiska. Vad har hänt med människors känsla för alla människors lika värde?"

  Bra Emilia att du tar upp detta! Mänsklig omtanke är i vissa öron en styggelse i dag. Titta bara på kommentarer från SD:s sympatisörer och medlemmar. Titta på med vilket förakt de skriver och talar om människor som söker vår och andras hjälp och stöd. Det får mig att må illa, bli ledsen och faktiskt bli riktigt förbannad!

  SvaraRadera
 3. Robert Johansson2 augusti 2008 01:53

  Hej Emilia.

  Varför togs mitt inlägg bort?
  Rädd för sanningen eller?

  Mvh
  Robert

  SvaraRadera
 4. Hej Emilia.


  Det mest demokratiska är att rösta på ett "färdigt paket"!

  Du kan gjøre deg opp din egen mening uten Ali Esbatis manipulasjoner og demagogi.

  Rasisme og islamofobianklagene henger løst hos det iranske Khomeini-regimets agenter .

  Ali Esbati har allerede gjort seg berømt i Klassekampen for sitt selektive hat mot debattanter som har et religionskritisk utgangspunkt.

  http://esbati.blogspot.com/2008/07/norge-och-det-blbruna.html#5229437634381640895

  SvaraRadera
 5. "DNs ledare verkar dock i det närmaste hoppas på att trenden skall sprida sig även hit. Hellre rasism än social rättvisa, eller hur tänker de?"

  Det är ju inte det DN skriver. Det står ingenstans att man hoppas på att de norska eller danska trenderna sprider sig hit, utan den brittiska. Och i Storbritannien var i senaste valet (2005) Sverigedemokraternas närmaste motsvarighet, British National Party, först åttonde största parti, med 0,7% av rösterna.

  Oscar Peterson: ang. "Det går ju att hjälpa fler människor på plats, än att skeppa hit dem allesammans."
  Flyktingpolitik handlar om flyktingar, d.v.s. om personer som befinner sig i Sverige. Det finns ingen som helst politik för att programfrakta folk från Syrien eller Irak till Sverige. Svensk debatt och svensk politik kan endast föras över personer i Sverige. Sveriges regering, oavsett vilket eller vilka partier som skulle kunna sitta där, har endast jurisdiktion över svenskt territorium.

  SvaraRadera
 6. angående borttagna inlägg:
  Jag är på intet sätt rädd för sanningen, men rasister skrämmer mig. Min blogg skall inte vara ett forum där rasister får hänga ut dömda eller icke dömda med namn. Skriv gärna åsikter och kommentarer.

  fredrik stangel: Jag tycker det var en väldigt luddig ledare och det fanns mycket stort utrymme till tolkning. Vågar man inte skriva vad man faktiskt tycker så anser jag att det är bättre att låta bli. Kanske menade de inte att de vill att högern allierar sig med sd, kanske menade de precis detta.

  SvaraRadera
 7. Man får ändå ha i åtanke att DN, såsom varande landets största borgerliga tidning, också har en ledarredaktion som inte precis gjort sig känd som några vänner till Sverigedemokraterna.

  SvaraRadera
 8. Nej men till folkpartiet. Detta parti för smygrasister!

  Jag tror de hoppas på Sd + m+ FP som regering 2010.

  SvaraRadera
 9. Som föredetta NyNazist (inget jag är stolt över) förstår jag hur de tänker, jag har stått för alla nazisternas ideal. Men när det kom till kritan så fanns det inget i det som hjälpte mej. Nazism och rasims förnekar människors lika värde, något jag har gjort.
  Jag insåg hur fel det var och jag har mognat och förändrats. Men viss ändras aldrig. Vissa har upplever som gör att de kan inte förändras.

  Invandringen behöver minska för att vi måste hinna få ordning på allt som redan är i landet. Hjälpa de som redan är här

  SvaraRadera
 10. emmie: Invandringen behöver inte minska för att vi ska "hinna få ordning". Att säga det är att säga att säga att invandrarna är problemet. Däremot måste vi få ett mer jämlikt samhälle, där klyftorna och segregationen minskar och alla människro får delta på lika villkor.
  Sveriges arbetarklass har generellt fått ett ökat välstånd och ökad status, men många gånger så har invandrare och andra generationens invandrare blivit den nya "arbetarklassen". Problemet är inte att de är invandrare, utan problemet är detsamma som för hundra år sedan, de som känner att de är mindre värda i samhällets ögon, inte har möjlighet att påverka och hela tiden blir beskyllda för att vara problem eller offer får det tufft i samhället. Förr var det arbetarklassen som beskylldes för att vara problem, idag är det invandrarna. Summa sumarum så är det vår attityd och inställning om behöver förändras.

  SvaraRadera