lördag 23 januari 2010

Därför kommer de rödgröna vinna valet

20 aktiva, debattsugna, unga sossar i Stockholm ägnar ännu en helg åt att lära sig så mycket som möjligt om ideologi och socialdemokratik strategi. Hörsalen på partihögkvarteret fylls av debatter och diskussioner som fortsätter ute i matsalen under rasterna. Det finns så mycket vilja och glöd efter dessa snart fyra år av ökande orättvisor. Diskussionerna handlar mycket om den reformistiska strategin, att socialdemokratiska politiska reformer tydligare måste visa på vilket sätt de ger oss ett mer jämlikt samhälle.

De ökade orättvisorna är inte bara siffror i statistiken, nu märks det tydligt för allt fler hur inkomstskillnaderna ökar och sjuka och arbetslösa får dramatiskt minskad disponibel inkomst. Men orättvisorna slår inte bara mot de mest utsatta i samhället. Sq2540 har på ett framgångsrikt sätt kastat ljus på hur nedmonteringarna av de gemensamma systemen även drabbar de som av samhällsdebatten ses som de framgångsrika (se dagens debattartikel i DN).

En sista tanke: Nu har Carin-kampanjen pågått i nästan en vecka och jag blir lika glad varje gång jag ser affischerna i tunnelbanan. Affischerna känns både fräscha och tydliga, sorteringen i skolan ska inte tillåtas, Stockholm ska ha en aktiv arbetsmarknadspolitik och alla unga ska ha rätt till en fritidsgård, det är politik för en mer jämlik stad.

Unga och äldre stockholmare som tröttnat på orättvisor och är villiga att kämpa för förändring tillsammans med ett Socialdemokratiskt partidistrikt som är framåtsyftande och tydliga med målen kommer att göra att vi vinner valet i september!

-----------------------------------------

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Intressant? Fler röd eller rödgröna bloggar finner du här: Netroots, Rödgrön

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar