fredag 15 januari 2010

Dödsfall och tenta-ångest

Imorgon tenterar jag makroekonomi och därför är detta en dag fylld av panik-pluggande och ångest. Ångesten späds på av alla hemska bilder från Haiti.

Jag tror inte på välgörenhet, behovet av välgörenhet beror på en orättvis fördelning och sådant bör justeras med skatter och regleringar, inte bero på var och ens dåliga samvete. Idag ser världen tyvärr inte ut så att den orättvisa fördelningen justeras och därför behöver vi lita till människors dåliga samvete i sådana här situationer, vill man bidra till räddningsarbetet på Haiti kan man göra det via UNICEF eller via röda korset förslagsvis.

Den orättvisa fördelningen av resurser i världen visar sig inte bara vid katastrofer, utan uttrycker sig som svält, undernäring och utnyttjande av människor varje dag. Glöm aldrig bort de som svälter och lider bara för att de inte är på löpsedlarna just idag! Det är ett av våra största svek mot människan, att så många får dö i tysthet av svält samtidigt som det i världen finns ett så stort överflöd. Spana på HPI (Human Poverty Index) på UNDPs sida för en påminnelse om hur fördelningen ser ut i världen.

----------------------------------------

Ett måste: Att spana in serienVeronica Palms sida, du får dig garanterat ett skratt!
Nu åter till skolböckerna.
----------------------------------------

Om katastrofen på Haiti kan man just nu läsa överallt, exempelvis: DN, Svd, Aftonbladet, sr eller på svt.
Andra bloggar om: , , , , ,

Intressant? Fler röd eller rödgröna bloggar finner du här: Netroots, Rödgrön,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar